Lector Julien van Ostaaijen en onderzoeker Diana Marijnissen hebben hun expertise gedeeld in het recent verschenen boek ‘De Wethouder. Veranderingen in positie en functioneren.’ Beide zijn auteurs van een hoofdstuk en Julien is tevens een van de vier redacteurs van het boek.
Het boek gaat over de positie en het functioneren van wethouders in Nederland en de veranderingen die daarin de afgelopen jaren zijn opgetreden. Door meerdere factoren, waaronder de uitwerking van decentralisaties en de toegenomen rol van burgers, worden de rollen, taken en bevoegdheden van deze functie flink onder de loep genomen. Maar wat betekent het wethouderschap en op welke manieren kan deze beroepsgroep zich beschermen tegen de (negatieve) veranderingen?
Julien is naast redactielid van deze bundel auteur van het hoofdstuk ‘Hoe word je wethouder?’ en was tevens ook redactielid. Diana vertelt over haar bijdrage: “Ruim 65 procent van de wethouders heeft te maken met agressie en geweld. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben; niet alleen in de privésfeer van het slachtoffer maar ook op het publieke functioneren. Meer weten over de aard, omvang en impact van bedreigingen tegen wethouders, lees dan mijn bijdrage over dit thema in ‘De wethouder. Veranderingen in positie en functioneren”.
Het boek is te koop als paperback en e-book. Meer weten? Bekijk hier de pagina van Boom.