Op het Symposium ‘Criminele uitbuiting in Zeeland’ heeft de onderzoekgroep naar criminele uitbuiting onder jongeren haar eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd. Onderzoeker Marjolein de Winter, in samenwerking met Ayten Üstüner, gaf een presentatie over de eerste twee onderzoeken naar criminele uitbuiting onder jongeren in Zeeland en blikte vooruit naar het derde gedeelte van het lopende onderzoek; de ouders van deze jongeren.

Marjolein nam de toehoorders mee in de resultaten van de onderzoeken onder medewerkers, bestuurders en scholieren/studenten van het V(S)O, MBO en Praktijkonderwijs in Zeeland. Ruim 150 deelnemers vanuit 60 verschillende organisaties namen deel aan het symposium. Voorafgaand de presentatie van Marjolein was ook Martine Kroezen van STRDR, samen met een collega, te gast en namen de deelnemers mee in de ‘straatcultuur’ van jongeren. Na een interactieve werksessie (aan de hand van BOOT methodiek) sloot de spreker  vanuit weerbare Zeehavens Zeeland-West-Brabant de dag af met een presentatie over uithalers en criminele uitbuiting in de havens.

Marjolein: “Criminele uitbuiting onder jongeren is een thema wat ons allemaal aangaat. Het is dan ook mooi om te zien dat er tijdens het symposium zoveel partners aanwezig waren om kennis en ervaringen m.b.t. dit thema te delen. Al met al een waardevolle bijdrage in de gezamenlijke aanpak van dit fenomeen.”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.